Logo VBV transparant

Wat doet de bewindvoerder precies voor mij?

Een bewindvoerder helpt je met jouw geldzaken. Maar wat houdt dat in? Om je uit te leggen wat een bewindvoerder precies doet, hebben we de stappen op een rijtje gezet. 

Uitzoeken inkomsten en uitgaven

Vaak begint een bewindvoerder met kijken wat je inkomsten zijn. Bijvoorbeeld wat je op je werk verdient of andere inkomsten, zoals bijstand, toeslagen, WIA-uitkering enz. 

Ook kijkt de bewindvoerder naar wat je uitgeeft. Zijn er schulden of bezittingen? Ook dit houdt de bewindvoerder allemaal bij. Hierdoor kan hij jou zo goed mogelijk helpen.

Een plan maken

Daarna bepaalt de bewindvoerder hoeveel geld je kan uitgeven. Dus hoeveel leefgeld mag je zelf uitgeven en hoeveel wordt bewaard om vaste lasten en schulden te bepalen. Hierdoor weet jij wat je kan besteden én voldoe je netjes aan je rekeningen. Zo worden schulden minder of maak je geen nieuwe schulden.

Meer dan alleen geldzaken

Een goede bewindvoerder doet nog meer. Zo neemt hij of zij ook contact op alle instanties om te vertellen dat je in bewind bent. Hierdoor houd je vaak de deurwaarders buiten de deur.

Krijgen waar je recht op hebt

De bewindvoerder zorgt er voor dat je alle toeslagen krijgt waar je recht op hebt. Ook andere vergoedingen, tegemoetkomingen of extra’s kan de bewindvoerder voor je aanvragen.

Verder zorgt de bewindvoerder dat je verzekerd bent. Hierbij handelt hij ook alle post voor je af. Dan hoef jij je daar niet meer druk over te maken.

De rechtbank controleert

De rechtbank helpt ook dat de bewindvoering goed gaat. De rechtbank controleert namelijk of de bewindvoerder zich aan de regels houdt. Als de bewindvoerder het goed doet, keurt de rechter het goed.

Alle bewindvoerders van Verenigde Bewindvoerders laten zich jaarlijks controleren door de rechtbank. Als jij je aanmeldt, controleert de rechter dus ook jouw bewindvoerder.

Verenigde Bewindvoerders

De aangesloten bewindvoerders:

  • Zijn allemaal door de rechtbank erkend
  • Hebben minimaal 4 jaar ervaring
  • Hebben goede reviews
  • Zijn persoonlijk (geen grote kantoren)
  • Zijn behulpzaam
Persoonlijke bewindvoerder

Vul het formulier in, je bent slechts 3 stappen verwijderd van de hulp die je verdient.