Steeds meer schulden onder jongeren

Inhoud van deze blog

Hoeveel jongeren hebben schulden?

Of je nou jong of oud bent, je kan te maken krijgen met geldproblemen. Zo komen schulden en financiële problemen voor onder alle leeftijden.

Toch zien we dat jongeren steeds vaker schulden hebben. Volgens het Nibud hadden in 2019 meer dan 400.000 jongeren tussen de 18 en 26 ernstige betalingsproblemen. Dit aantal is verdubbeld sinds 2015. Zorgwekkend cijfers dus!

Financieel kwetsbaar

De reden voor deze situatie is dat jongeren financieel kwetsbaar zijn. Zo hebben jongeren steeds vaker (ongewild) een flexibel contract. Ook de studieschuld is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Door dit soort zaken is de kans op financiële problemen groter.

Als er dan iets misgaat, wordt het voor een jongere al snel lastig om de geldzaken op orde te krijgen.

Veel voorkomende problemen zijn:

De steeds agressievere incassobureaus zorgen dat deze problemen alleen maar verergeren.

Onwetendheid & stress door schulden

Jongeren zijn natuurlijk graag zelfstandig. Hierdoor schamen ze zich voor schulden en wordt het niet met ouders of vrienden besproken.

Het gevolg hiervan is dat de schulden toenemen. De stress die dit veroorzaakt is slecht voor je gezondheid, je werk en je vrienden en familie. Twijfel dus niet en onderneem actie als het jou of een vriend(in) van je overkomt.

Toekomst

Gelukkig kan je in Nederland aankloppen bij een bewindvoerder. Omdat je jong bent, is er vaak van alles mogelijk om nog een goede toekomst op te bouwen. De bewindvoerder helpt je met jouw rekeningen en zorgt dat de schulden onder controle komen.

Ook helpt een bewindvoerder je met allerlei andere zaken. Zoals het aanvragen van toeslagen en het contact met schuldeisers onderhouden. Dit wordt allemaal gecontroleerd door de rechtbank. Hierdoor heb jij een aantal zorgen minder!

Lees hier meer over wat een bewindvoerder allemaal doet

Wacht niet te lang!

Wil je meer weten of bewindvoering? Of in contact komen met een goede bewindvoerder uit jouw regio? Vul dan het formulier in op deze website. Wij gaan binnen 24 uur voor je aan de slag!