In maart 2022 was de inflatie in Nederland 9,7% volgens het CBS. Dat betekent dus dat ons geld een stuk minder waard is dan vorig jaar. Voor hetzelfde geld koop je dus minder producten, zoals voedsel of benzine.
Inflatie
Er is altijd wel een beetje inflatie, maar sinds september 2021 is dit enorm gestegen. Vooral energie en voedsel zijn een stuk duurder geworden, waardoor het geld minder waard is geworden. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar in heel Europa loopt de inflatie op.
Redenen voor de inflatie zijn een tekort aan grondstoffen. Dit kan komen door de coronapandemie, maar ook bijvoorbeeld door de oorlog in de Oekraïne.
Meer schulden onder burgers
Als het geld minder waard wordt en de producten duurder, dan komen meer mensen in financiële problemen. In het nieuws hoor je veel verhalen over mensen die moeten besparen op hun uitgaven.
Het besparen van uitgaven kan door minder energie te verbruiken of door minder boodschappen te kopen. Dit is in de praktijk natuurlijk erg lastig. Sinds de hoge inflatie zijn er steeds meer mensen bij een voedselbank of kledingbank terecht gekomen. Voor veel mensen is dit een laatste reddingsmiddel.
Raakt de inflatie jou ook?
Iedereen (arm of rijk) voelt de gevolgen van de hoge inflatie. Heb jij grote problemen en ontstaan er schulden? Of heb je al schulden die je niet weggewerkt krijgt? Een bewindvoerder kan je helpen!
Een bewindvoerder gaat graag in gesprek over jouw situatie en bekijkt wat de beste oplossing voor jou is.
Schulden? Wacht niet te lang!
Wil je meer weten of bewindvoering? Of in contact komen met een goede bewindvoerder uit jouw regio? Vul dan het formulier in op deze website. Wij gaan binnen 24 uur voor je aan de slag!