Hoe vind ik een goede bewindvoerder?

Hoe vind je nu een goede bewindvoerder?

In Nederland zijn er vele honderden bewindvoerders. Zoek maar eens op Google naar een bewindvoerder in jouw regio. Er zullen er meteen een paar naar voren komen. Alleen de grote vraag is hoe je een goede bewindvoerder vindt?

Bewindvoering is meestal geen leuke maatregel als je er mee te maken krijgt. Iemand anders neemt de verantwoordelijkheid over jouw inkomen en uitgaven en zelf krijg je leefgeld om van rond te komen. Veel beslissingen worden voor je genomen en echte keuzes heb je niet altijd. En daarom zoek je een betrouwbare bewindvoerder.

Een bewindvoerder werkt met geld dat van jou is. Daarom wil je de bewindvoerder vertrouwen. Helaas lees je nog wel eens online en in de kranten dat bewindvoerders misbruik maken van hun cliƫnten.

Daarom zijn wij verenigde bewindvoerders gestart. Een platform waar cliƫnten, hulpverleners en bewindvoerders elkaar kunnen vinden en waarbij wij een screening doen op kwaliteit. Zodat jij je niet druk hoeft te maken of een bewindvoerder goed genoeg is of niet.

Wij selecteren onder andere op de volgende zaken:

  • Is de bewindvoerder goedgekeurd door de rechtbank
  • Is de bewindvoerder aangesloten bij een branchevereniging
  • Krijgt de bewindvoerder goede reviews
  • Is de bewindvoerder persoonlijk (geen grote kantoren waar je een nummer bent)
  • Heeft de bewindvoerder voldoende ervaring